***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! След години чакане: най-накрая регистър за домашното насилие. Москва заплаши Швейцария с отмъщение

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 март   

 

Националната система ще съдържа данни за актовете на домашно принуждение, потърпевшите лица, причинителите и взаимоотношенията сред тях, типа принуждение (физическо, психическо, полово, икономическо, ограничение на права и др.), продължителността на насилието, породените вреди на потърпевшото лице, историята на насилието. 

***

На територията на София е открит и арестуван с полицейска заповед 39-годишният мъж от Бобов дол, упражнил домашно принуждение, видеоклип от което се появи в обществените мрежи, оповестиха от полицията в Кюстендил на взаимен брифинг с Районната прокуратура.

***

39-годишният мъж от Бобов дол, който беше сниман да бие жена си, е бил арестуван в София.

Това оповестиха от пресцентъра на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил. Побоят, който беше сниман от дъщерята на фамилията, е нанесен на 10 март.

***

Районна прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвинени четирима мъже, които в съучастничество са блудствали и изнасилили жена на 49 години в Раднево.

Срещу Д.Г. на 38 години,  И.Е. на 31 година и двама малолетни 16-годишни младежи са повдигнати обвинявания, че на 6/7 март т.г. посредством приложимост на мощ, са направили в съучастничество дейности за да удовлетворят полово предпочитание. Срещу четиримата е повдигнато и второ обвиняване, че в тогава те са се съвкупили с дамата, като са я принудили към това със мощ и действието е осъществено от повече от две лица.

***

Ротация и държавно управление ще има, макар подозренията за сделки, и всичко това е в границите на предстоящото. Това показа в изявление пред БНР доцент Венелин Стойчев от Института по философия и социология на Българска академия на науките.

***

От неправителствената организация „ Зелен Младост “ оповестиха че „ повече от 6 месеца Десислава Иванчева не е получавала хормоналното си лекуване, посредством което се управлява размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание).

За този интервал аденомът е повишен.

След интервенция на Омбудсмана и дълга връзка на медицински експерти от институцията към нея, в последна сметка Иванчева е получила нужното ѝ хормонално лекуване.

***

33-годишна жена, управлявала една от колите, е била откарана в болница. Шофьорът на другото транспортно средство - 34-годишен мъж, отказал тестване на място, като по-късно дал кръвна проба, отбелязва БНР. 

Установено е, че той е чиновник на отдела " Специализирани полицейски сили " към столичната полиция и неотложно е отхвърлен от работа.

***

Русия привика швейцарския дипломат Кристина Марти Ланг поради решение на швейцарския парламент да създаде правно съображение за конфискация на съветски държавни активи, оповестява " Ройтерс ".

" Русия изрично осъжда тази стъпка на швейцарските управляващи, която жестоко нарушава главните правила и правила на интернационалното право във връзка с държавния имунитет ", акцентират от външното министерство на страната.

Министерството предизвести, че Русия ще отмъсти, в случай че швейцарският проект бъде прибавен.

***

Русия може да създаде три пъти повече артилерийски снаряди от Съединени американски щати и Европа – основно преимущество преди предстояща втора атака в Украйна по-късно през тази година, предава Си Ен Ен.

Руската страна създава към 250 000 снаряда за артилерията си на месец, което прави към 3 милиона годишно, сочат оценките на разузнаването на НАТО за съветското отбранително произвеждане. Заедно Съединени американски щати и Европа имат потенциала да произведат към 1,2 милиона снаряда годишно, които да изпращат в Киев.

Съединени американски щати си слагат за цел за произвеждане на 100 000 на месец и то до края на 2025 година, което е над два пъти по-малко по отношение на съветската цел.

***

„ Членове на Руския доброволчески корпус, Легион " Свобода за Русия " и на Сибирския батальон демонстрираха фрагменти от боевете за селото. " Село Теткино в Курска област е освободено. Войниците и офицерите под командването на Владимир Путин избягаха, оставяйки оръжие, военна техника и най-много своите съграждани ", обявиха от бойните подразделения от състава на Въоръжените сили на Украйна.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР